Shoppingväska

🇬🇧 Gjord i Storbritannien - Leverans över hela världen 🌎

nyheter

Do's och Don'ts av naturliga och ekologiska kosmetika, smink och hudvård

Oavsett om det är tandkräm, deodorant, grund, läppstift eller parfym, det är ingen förnekande det de flesta av oss har en go-to beauty rutin än inkluderar en lång lista över olika produkter som syftar till att förbättra vårt utseende och övergripande hygien.

Faktum är a Typisk konsument använder i genomsnitt 10 olika personliga vårdprodukter dagligenNu, varför ska den här statistiken beröra oss? Visst är det inte emot lagen att bry sig om ditt utseende, eller hur?

Den olyckliga sanningen när det gäller din dagliga skönhet och personliga vårdprodukter är att de 10 olika produkterna faktiskt kommer att uppgå till Cirka 126 olika kemiska ingredienser dagligen

Kemisk och toxinexponering i vår tid och ålder är dock oundviklig, men Du ökar denna exponering kraftigt Med varje ohälsosam kosmetisk produkt använder du upprepade gånger.

Ensam, att mascara kanske inte har en tillräckligt hög andel av toxiner för att öka oro men en gång Kombinerat med en massa andra produkter blir farorna ganska riktiga.

Det är aldrig en dålig tid att börja utbilda dig själv på ingredienserna som är dolda i din dagliga skönhetsrutin, liksom de möjliga hälsoproblem som har kopplats till dessa kemikalier.

Kemikalier i kosmetika kan skada din hälsa

Studier har visat det Långvarig exponering för många kemikalier och tungmetaller I kosmetika som koltjära, aluminium och bly kan öka risken för sjukdomar som Alzheimers sjukdom, hjärnskador, hormonavbrott, fertilitetsproblem, oregelbundenheter av nervsystemet, bara för att nämna några.

Lyckligtvis har våra kroppar jagNcredible Healing förmågor Och ofta, ersätter giftiga produkter för mer naturliga, organiska alternativ är verkligen allt som krävs för att vända om tidigare skador.

Även om många konsumenter är åtminstone delvis medvetna om att strängare reglering behövs i kosmetikindustrin, Största hinder verkar vara att veta var och hur man börjar.

Att byta till hälsosammare kosmetika behöver inte vara överväldigande!

Med klara marknadsföringskampanjer och en överväldigande mängd information och varumärken som slängs på konsumenterna, känner vi oss ofta besegrade innan de till och med gör försöket till en hälsosammare skönhetsrutin.

Om du är intresserad av att börja din resa till naturliga och organiska kosmetika, smink och hudvård, kommer listan nedan att ge dig en Snabb sammanfattning av de grundläggande "dos och don'ts" När det gäller att hitta den hälsosammaste kosmetika, smink eller hudvård.

Kvinna ansöker lipgloss

Do:

 • Ta det lugnt!

  Rom byggdes inte på en dag och din naturliga och ekologiska skönhetssamling kommer inte heller vara!

  Byta ut dina gamla produkter tar tid Och det är viktigt att vara tålamod under hela processen. Oavsett om det ersätter en produkt i veckan eller en produkt i månaden, kommer du dit i tid!

 • Leta efter certifierade logotyper

  Eftersom ett företag kan tekniskt märka sina kosmetiska produkter som "naturliga" eller "organiska", "dess absolut nödvändigt att hitta rätt logotyp att säkerhetskopiera dessa påståenden.

  Oavsett om det är den grymhetfria hoppande kaninen, Peta, Vegan Society's Vegan Logo, USDA Organic Seal eller European EcoCert för naturliga produkter, oberoende Certifieringar håller värde i skönhetsindustrin och är värda din tid att undersöka.

 • Hitta ett favoritmärke (eller två!)

  Precis som vi alla har en favorit kafé eller klädaffär som aldrig låter oss, är det viktigt att Hitta dina pålitliga naturliga och organiska kosmetiska märken som du alltid kan falla tillbaka på. Dessa kommer att vara de varumärken du har undersökt i stor utsträckning, experimenterade med, och att du vet att du står upp till de etiska och moraliska normerna du letar efter.

 • Fråga frågor

  Håll ett nyfiket tänkesätt och ta marknadsföring etiketter och förpackningar med en nypa salt. När det gäller kosmetika, Allt är inte alltid vad det verkar. Till exempel kan en flaska som säger "innehåller naturliga ingredienser" vara spännande vid första anblicken, men vid ytterligare undersökning kan det vara lite eller inget verkligt värde.

 • Experimentera med nya produkter

  När du har etablerat din bas, Var inte rädd för att gripa ut och prova några nya naturliga och ekologiska produkter. Oavsett om det är den naturliga mascara som fortsätter att poppa upp online eller ett organiskt schampo du snubblar på en naturlig matmarknad, bör processen vara kul och du kommer sannolikt att upptäcka några bra, prisvärda tillägg för din samling!

 • Hämta användbara appar

  Ladda ner "Rengör kosmetika" Apps Till exempel Thinkdirty, där du kan söka efter eller skanna ditt föremål för att få en hälsoklassificering på 1-10 baserat på ingredienser, speciellt inriktade på cancerframkallande och allergiframkallande hudirritanter.
 • Kolla in trovärdiga online-resurser

  Det finns så många trovärdiga resurser att vända sig till när man lär sig om naturlig och ekologisk smink, kosmetika och hudvård. Några bra ställen att komma igång inkluderar PETAs hemsida, kampanjen för säker kosmetika, särskilt "Kemikalier av oro" lista, och online-databasen Skina.

 • Kontakta varumärken och tillverkare direkt

  Vi har alla hört det åldersgamla ordstävet, "Om du vill ha något gjort rätt måste du göra det själv!" I vår digitala värld är det lättare än någonsin att nå ut till kosmetika företag och tillverkare direkt med dina frågor, kommentarer och bekymmer.

  Om något sticker ut eller känner till dig, tveka inte att ringa eller skicka ett mail. Med det stigande inflytandet och kraften hos sociala medier som Twitter och Instagram är det en hög andel att dina bekymmer kommer att vara viktiga för dessa varumärken.
 • Dela din kunskap

  Om du byter till en naturlig, har organisk skönhetsrutin mirakulöst rensat din akne eller förbättrat din övergripande hälsa på något sätt, Låt andra skönhetsentusiaster veta!

  Att dela din nyfunna kunskap om detta ämne kan hjälpa till att lätta på problem Många människor är i stort sett omedvetna om och kan bidra till att förbättra andras liv. Oavsett om det blir involverat på sociala medier, på din blogg, vid frukostbordet eller genom ideella organisationer, Dina erfarenheter och kunskaper är en gåva som ska delas!

  Om du har ett favoritmärke som inte är naturligt eller organiskt bara, var noga med att kontakta dem och uppmuntra dem att flytta i den här riktningen!
 • Bli upphetsad!

Genom att byta till naturlig och organisk smink, kosmetika och hudvård, Du gör en stor tjänst för din kropp. Inte bara det här, men du kommer också att hjälpa till att bevara miljön och minska djurs grymhet i skönhetsindustrin. Var stolt över dina hälsosamma val och njut av de många fördelarna!

  Kvinna kosmetika shopping

  Gör inte:

  • Vara en pessimist

   Att hitta vår att din favoritstiftelse är full av potentiellt cancerframkallande ingredienser eller att din bästa läppstift innehåller spår av bly kan vara extremt frustrerande. Dess naturligt att känna sig låt ned Med varumärken har du varit lojal mot och att du trodde hade dina bästa intresse i åtanke. Detta bör dock inte vara anledning att bli pessimistisk eller att skämma på andra som använder dessa produkter. Resan mot naturliga, ekologiska produkter är annorlunda för varje individ!

  • Tro allt du läser

   Som vi nämnde, Inte alla etiketter skapas lika! Närma sig varje produkt med ett öppet sinne och lite hälsosam försiktighet.

  • Glöm dina naglar

   Nagelprodukter och behandlingar lämnas ofta av vägen men innehåller faktiskt några av de mest potenta kemikalierna. Var noga med att lägga till nagellack och andra nagelbehandlingar i din lista av överväganden när man gör övergången till naturliga och ekologiska produkter.

  • Kasta ut produkter utan en naturlig eller organisk logotyp

   Företagen kan ibland välja att inte inkludera certifierade logotyper på alla sina produkter. Därför, om du trodde att en produkt var naturlig eller organisk men inte se en officiell logotyp på flaskan, Kasta inte det bara!Det finns fortfarande en chans att det kan ha en men det har inte tagits med på förpackningen. Kontakta tillverkaren direkt för vidare förtydligande kan behövas i sådana fall.

  • Förvirra "naturliga" "organiska", "vegan," och grymt "

   Tro det eller inte, var och en av dessa termer har en annan mening och man garanterar inte nödvändigtvis den andra. Varje term kommer också med sin egen uppsättning möjliga certifieringar. Till exempel är en "organisk" produkt per definition "naturlig", men en "naturlig" produkt kanske inte nödvändigtvis är certifierad "organisk".

  • Kasta allt ut på en gång

   Börja med Produkter du använder mest och de produkter du använder dagligen. Dessa kommer att vara de produkter som för närvarande har den största inverkan på din övergripande hälsa.

  • Ge upp!

   Du behöver inte sluta använda smink och kosmetiska produkter och gå helt naturligt. Högkvalitativ, prisvärd natur och organisk kosmetika existerar Och det finns många fantastiska varumärken som har gjort det till sitt uppdrag att utrota skadliga kemikalier och toxiner från sina produkter. Det tar bara lite forskning och experiment för att hitta de perfekta alternativen för din livsstil.

  • Köp några produkter som innehåller farlig ingrediens, såsom parabener, sulfater, aluminium, phltalater eller koltjära

   Dessa har varit anses farligaste och är mestadels förbjudna i EU för användning i personliga vårdprodukter. (Sök kosmetiska ingredienser förbjudna i EU som fortfarande används i USA)

  Kosmetiska flaskor med örter

  Läs mer

  Kampanj för säker kosmetika: Kemikalier av oro
  EWGs skina-databas
  3 appar för att kontrollera produkten Ingredients i mat, skönhet och rengöringsmedel

  Recent Posts